Kćerka pokojnog kralja popa otkrila je u TV intervjuu kod Oprah Winfrey kako je bila žrtva nasilja u privatnoj školi.

"U školi su me neki pokušali zlostavljati, ljudi pokušaju, ali ne uspije uvijek", rekla je Paris koja se prije školovala kod kuće.

Priznala je da je jako oprezna kada joj neko pokušava biti prijatelj jer ne zna da li iza toga stoje nekakvi skriveni motivi.

"Ako osjetim da je neko neiskren prema meni, odgurnem ga dalje od sebe", otkrila je i prisjetila se razdoblja kad se u javnosti sa braćom pojavljivala sa maskom na licu.

Taj period svog života opisuje 'zbunjujućim'.

"Bila sam jako zbunjena. Nisam znala zašto nosim masku. Ali sada razumijem zašto je tata htio da naša lica budu pokrivena. Kada bi izašli van bez maske ne bi nas prepoznali", rekla je i zaključila da je nošenje maski njoj i njenoj braći omogućilo da imaju normalno djetinjstvo.

"Imali smo normalno djetinjstvo", rekla je Paris i dodala da je njen otac htio da njegova djeca uživaju u mladosti.

"Rekao nam je dok je bio mlađi da nije imao djetinjstvo. Dok je on bio u studiju, druga su se djeca igrala. Želio je da ga mi imamo", otkrila je Paris koja je progovorila i o svojim glumačkim ambicijama.

Glumit će u nadolazećem filmu 'Lundon's Bridge and the Three Keys'. Njena teta Janet Jackson nije oduševljena njenim glumačkim angažmanom, prenosi 24sata.

"Pričali smo o činjenici da ste samo jednom dijete. Mislim da za sve postoji vrijeme, a sada za nju još nije došlo to vrijeme. Rekla sam joj da treba uživati kao dijete, ići na fakultet ili pričekati dok ne navrši 18 godina. Ona je jako pametna djevojka", rekla je Janet u nedavnom intervjuu.