ITALIJANSKA LJEPOTICA

Monica Belluci, poznata prije svega po svojoj vanvremenskoj ljepoti, jedna je od onih žena koje mogu ponijeti sve vrste frizura, a tokom godina glumica i manekenka je to i dokazala isprobavši i duge i kratke uvojke, a svojevremeno se okušala i kao plavuša.

Njen zanosni izgled pomogao joj je da modne piste zamijeni kamerama i ulogama na velikim ekranima. U svijetu filma "otkrivena" je 1995. glumeći u "L'Appartement", tokom čijeg snimanja upoznaje bivšeg muža Vincenta Cassela te tada započinje međunarodnu karijeru.

Zahvaljujući svom izgledu proglašena je i "najseksi ženom na svijetu" 2008. godine i "najljepšom ženom na svijetu" 2009. godine.

Ova 57-godišnja glumica isprobala je sve: duge pramenove, šiške, uske kovrče, a prije koju godinu pokazala je i kratki i stepenasti bob.

Galerija hronološki prati sve njene promjene kose, počev od dugih pramenova s početka 90-ih, preko šiški, kratkog boba, plavih uvojaka do ponovo duge kose koju nosi posljednjih godina.

Na jednoj od fotografija iz 90-ih u kosi nosi tada popularne ukrase u obliku leptira, a Bellucci je bila i plavuša, pokazavši kako joj i ova boja odlično stoji.