Provjerite sami

Prilikom obavljanja ovog posla susretao se sa najrazličitijim predmetima, ali svakako najgore iskustvo je kada naiđe na ljudski leš!

Julio Cu Camarra(52) slobodno može da kaže da obavlja jedan odnajprljavijih poslova na svijetu. On je glavni ronilac kanalizacione mreže Mexico Cityja, a zadatak mu je da održava oko 10km dugu mrežu odvodnih cijevi.
To često zahtijeva da u svom specijalnom ronilačkom odjelu uroni u njihov gusti i mutni sadržaj, kako bi uklonio zagušenja i ručno obavio određene popravke. 
Cu Camarra već 30 godina obavlja ovaj posao, koji od njega zahtijeva u prosjeku 4 ronjenja mjesečno, dok ispod površine provodi od 30 minuti do 6 sati. 
Pritom nosi pravo ronilačko odijelo sa šljemom, teško oko 45kg, koje mora da ga zaštiti od ljudskog, životinjskog i hemijskog otpada i njegovog nepodnošljivog smrada, u kanalizaciji jedne od najvećih svjetskih metropola. 
Prilikom odgušivanja kanalizacije susretao se sa najrazličitijim predmetima, krupnim i sitnim: od opušaka, preko dijelova automobila i kamiona, velikih automobilskih guma, komada namještaja i mikrotalasnih pećnica, do uginulih svinja, konja i krava, ali i ljudskih tijela. 
Najgorim iskustvom u svom poslu smatra ono kada naiđe na ljudski leš. “Mislim da je najgore kad pronađemo ljudsko biće, a nalazimo ih”.