Postojanje zagrobnog života

Budući da je USS Hornet odavno na glasu kao uklet, mnogi su istraživači upravo na njemu pokušali dokazati postojanje zagrobnog života. Pogledajte što su ovi snimili.

Kalifornijska družina 'Chill Seekers' koja istražuje paranormalne pojave objavila je na YouTubeu snimke razgovora i poruka pokojnih vojnika koji su služili na USS Hornetu (CV-12), američkome nosaču zrakoplova stavljenom izvan službe 1970. godine, danas muzejskom brodu usidrenom u Alamedi.
Tokom boravka istraživačima su se predstavili Gordon i Eddie, a pomoću digitalnih snimača zvuka družina je zabilježila rečenice: 'napadnuti smo', 'izlazite', 'osnovno je preživjeti' i ''o, moj Bože'.
Kako prenosi 24sata, najviše sreće je imala Carissa, kojoj je duh imena Gordon vrlo razgovjetno rekao da se osjeća ugodno u prisustvu djevojaka na brodu, a zanimljivo je iskustvo doživio i Keith kojem je duh znao ime.
'Chill Seekersi', napomenimo, nisu prvi istraživači paranormalnih pojava koji su posjetili taj brod, dapače, budući da je USS Hornet odavno na glasu kao uklet, mnogi su upravo na njemu pokušali dokazati postojanje zagrobnog života.
Internet je prepun brojnih svjedočanstava o prisustvu duhova na njemu, a neka od najzanimljivijih možete pročitati na ovom linku.
USS Hornet je učestvovao u borbama u Drugom svjetskom ratu, Vijetnamskom ratu i u svemirskom programu Apollo, a na njemu je život položilo najmanje 300 vojnika.
Zanimljivo, na njemu zabilježen najveći broj samoubistava u historiji Američke ratne mornarice, a kroz svoju je historiju oborio nešto manje od 1500 aviona.