DA LI BISTE VI ZNALI?

Takmičar i publika u večerašnjem izdanju kviza "Tko želi biti miljunaš" nisu znali odgovoriti na pitanje o najpoznatijoj slici Leonarda da Vincija. U našoj anketi provjerite i vi svoje znanje.

Naime, drugi takmičar u ovosedmičnom predstavljanju Dinko Pešić iz Osijeka koji se bavi pisanjem i provođenjem evropskih projekata iz domene zaštite okoliša odgovorio je na prvih šest pitanja bez korištenja džokera, a onda je na sedmom pitanju iskoristio i džoker "pola-pola" i na kraju tačno odgovorio.

Međutim, 10. pitanje iz oblasti umjetnosti izazvala je zabrinutost kod takmičara pa je rekao da će iskoristi džoker "pitaj publiku".

Pitanje je glasilo: "Šta se nalazi u pozadini Leonardove 'Mona Lise'?"

Ponuđeni odgovori bili su: a) pejzaž, b) zgrade, c) životinje i d) zavjese.

Publika se u najvećem broju odlučila za prvi i posljednji odgovor, dok je ponuđeni odgovor c) životinje dobio dva posto glasova, a odgovor b) zgrade nije dobio nijedan glas publike.

No, prvi i posljednji ponuđeni odgovori imali su malu razliku u broju glasova pa je odgovor a) pejzaž imao 48 posto glasova, dok je odgovor c) imao 50 posto glasova publike.

Nakon što je publika glasala, takmičar je rekao da je on također mislio da je tačan odgovor d) zavjese te ako je pejzaž tačan odgovor onda je toliko zamućen da se ni ne vidi jasno. Međutim, to nije bio tačan odgovor i on je kući otišao s osvojenim iznosom od 150 eura.