To je bilo čudovište

Zaštitnik prirode Mike Elfenbein bio je u Nacionalnom rezervatu Big Cypress na Floridi sa svojim sinom tinejdžerom u lovu na pitone kada su obojica uočili najveću zmiju koju su ikada vidjeli kako klizi preko makadamskog puta.

- Bilo je to više od zmije, bilo je čudovište - rekao je Elfenbein za CBS News.

Tri druga lovca, Trey Barber, Carter Gavlock i Holden Hunter, vidjeli su zmiju u isto vrijeme. Nije bilo šanse da je promaše.

- Nismo se poznavali, ali nas pet smo odmah znali da moramo uhvatiti ovu stvar - kazao je Elfenbein.

Gavlok je prvi zgrabio zmiju za rep, rekao je Elfenbein. Tada su je njegov sin Cole (17) i Gavlock uhvatili za glavu, a svih pet muškaraca pokušalo je da sruši pitona na zemlju.

Elfenbein je rekao da je piton brzo krenuo u borbu i da je bio strašan protivnik. Peterica muškaraca sjeli su na leđa pitona i hrvali se s njim duže od 45 minuta. Piton je nastavio da podiže tijelo sa zemlje pokušavajući da stegne svoje "otmičare" i "da nas udaljava s puta".

Kada ju je Elfenbein nazvao oko 22 sata prošli petak, profesionalni lovac na pitone Amy Siewe znala je da se nešto veliko dešava.

- Ako me Mike trenutno zove, mora da je piton - rekla je Siewe.

Siewe, koja je ulovila 530 pitona otkako je postala profesionalni lovac 2019. godine, ubila je ovog pitona koristeći "zarobljeni pištolj", što je metoda eutanazije koju je odobrilo Američko veterinarsko udruženje.

Odnijela ga je kući i izmjerila. Ženka burmanskog pitona bila je dugačka 5,1 metar i teška skoro 90 kilograma. To je bio drugi najteži piton do sada uhvaćen na Floridi.

- Ova zmija je pojela puno domaćih divljih životinja da bi postala ovako velika. Pojela je svoj posljednji obrok. Trebalo nas je pet da je kontrolišemo, drago nam je što smo je uklonili iz našeg Evergladesa gdje više ne može jesti naše divlje životinje - napisao je Mike Elfenbein na svom Facebook profilu.

CBS News