NA SVOM INSTAGRAM PROFILU

Američka manekenka i dizajnerica interijera Camilla Deterre nedavno se oglasila povodom sukoba između Izraela i Palestine, a ubrzo nakon toga dobila je i otkaz u modnoj kući Elite.

Naime, manekenka je putem svog Instagram profila uporedila Izraelce s nacistima i prozivala SAD, a njenu objavu podijelila je i grupa StopAntisemitism, koja sebe opisuje kao "vodeću nestranačku američku organizaciju koja se bori protiv antisemitizma".

Ona je svom Instagram storyju podijelila da se Izrael od nacista samo po metodi ubijanja kojeg su koristili, a to je da su nacisti koristili gasne komore, dok se Izraelu metoda ubijanja zasniva bombadiranju iz zraka.

Prema glasnogovorniku modne kuće Elite potvrđeno je da 32-godišnja manekenka od utorka više nije dio njihove kompanije, ali oni nisu htjeli navesti razloge zašto je dobila otkaz.

Mediji su nakon toga pokušali kontaktirati Camillu Deterru, ali ona nije htjela komentarisati njihovu odluku te je nakratko deaktivirala društvene mreže.

Budući da je angažovana i u kompaniji za dizajn interijera Roman and William, mediji su pokušali dobiti komentar i od njih. No, ni ova kompanija nije htjela davati izjave povodom saradnje s ovom manekenkom.