NESTAO U OKEANU

Pojavio se novi snimak koji prikazuje što se sve događalo na brodu na Bahamima samo nekoliko trenutaka nakon što je 18-godišnji Cameron Robbins skočio s broda u ocean. Na snimku se vidi kako je mladić u okean skočio bez prsluka za spašavanje i odjeven samo u kupaćem šorcu.

Njegovi kolege su bili u šoku, iako su oni pribraniji među njima pokušali Robbinsu dati savjete.

Nestao u tami

“Zgrabi bovu.. zgrabi bovu”, čuje se kako neko viče na snimku. Ipak, vidljivo je da je otplutao u drugom smjeru, dalje od bove, prije nego što je nestao u tami, piše Daily Mail.

Američka obalna straža i brojne agencije danima su pretraživale okeanske vode u potrazi za nestalim mladićem. Kasno u petak, američka obalna straža službeno je prekinula potragu. Svjedoci su ispričali da je mladić oko 23:30 sati skočio u more s broda Blackbeard's Revenge zbog igre izazova.

Slavio kraj škole

U trenutku kad je mladić iz Louisiane skočio u more, brod je bio blizu Athola, nenaseljenog otoka smještenog sjeveroistočno od Nassaua. Robbins je bio bejzbolska zvijezda, a na brodu je zajedno s desecima maturanata iz drugih srednjih škola iz Baton Rougea slavio završetak srednje škole.

Učenici su na otok stigli samo nekoliko sati prije izleta i odsjeli su na Atlantis Paradise Islandu u Nassauu, potvrdio je jedan od roditelja. Nakon što je Robbins skočio, brod i članovi njegove posade pokušali su ga locirati zajedno s više spasilačkih službi. Tokom potrage je pretraženo više od 325 kvadratnih kilometara.