OBJAVLJEN I NOVI LOGO

Nakon što je McDonald's i zvanično napustio tržište Rusije, u ovoj državi sve je spremno za otvaranje lokalne verzije ovog američkog lanca brze hrane.

Prema pisanju Reutersa, novi lokalni lanac koji bi se trebao baviti istom djelatnošću kao i McDonald's s radom će započeti na Dan Rusije 12. juna, praznik koji se slavi širom Rusije.

Baš kao i u januaru 1990. godine kada se na Puškinovom trgu u Moskvi otvorio prvi McDonald's, na istom mjestu građani će prisustvovati i otvaranju lokalnog lanca.

U posljednjih nekoliko dana, u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim gradovima u togu je proces skidanja prepoznatljivog McDonald'sovog zlatnog luka umjesto kojeg će, kao novi logo, stajati dva pomfrita i pljeskavica na zelenoj pozadini.

"Zelena pozadina logotipa simbolizira kvalitet proizvoda i usluga na koje su naši gosti navikli", rekli su iz Rusije.

Iako novi domaći lanac još uvijek nije zvanično imenovan, Govor je rekao kako planira proširiti poslovanje na 1.000 lokacija širom zemlje te ponovno otvoriti sve restorane koje je pod svojim vlasništvom imao McDonald's u roku od dva mjeseca.

"McDonald's je prošlog mjeseca objavio da prodaje svoje restorane u Rusiji jednom od ruskih vlasnika licence Aleksandru Govoru. Ovo je ujedno jedan od najupečatljivijih odlazaka jedne kompanije od početka ruske agresije na Ukrajinu 24. februara", piše Reuters.