Ispalio četiri granate

Vrhovni sud Venezuele napadnut je granatama koje su izbačene iz helikoptera. Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je da je ovo teroristički napad.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se policijski helikopter koji kruži iznad grada, a potom se čuju pucnjevi i eksplozije. Policijski službenik rekao je da je upravljao ukradenim helikopterom osuđujući "kriminalnu vladu". Nije poznato gdje se nalazi niti šta se dogodilo s njim.
Napad se dogodio nakon masovnih protesta koji su održani zbog političke i ekonomske krize. Opozicija redovno kritikuje Vrhovni sud zbog zakona koji održavaju Madurovu moć.
Helikopter je ispalio četiri granate i 15 hitaca. Niko nije povrijeđen. 
"Aktivirao sam cijelu vojsku da brani mir. Prije ili kasnije uhvatit ćemo onoga ko je izveo ovaj teroristički napad", rekao je Maduro. 
Policijski službenik identifikovao se kao Oscar Perez i snimio je videoizjavu u kojoj je bio okružen maskiranim ljudima, a on obučen u vojnu uniformu. Pozvao je narod Venezuele da se bori protiv tiranije.
"Pozivamo vojsku, policajce i civile da se bore protiv kriminalne vlade. Ne pripadamo nijednoj političkoj opciji. Mi smo nacionalisti, patrioti i institucionalisti", rekao je Perez.
Maduro je rekao da je ovaj službenik nekada radio za ministarstvo unutrašnjih poslova i pravde.