AMERIKA IMA VEĆI PROBLEM OD TRUMPA!

Uznemirujući slučaj zanemarivanja djece dogodio se u Floridi. Bračni par se onesvijestio na prednjim sjedištima automobila od predoziranja drogom

U tom trenutku njihove dvije ćerke, stare 18 i pet mjeseci, bile su na zadnjem sjedištu automobila. Oko njih je pronađena velika količina droge koju su konzumirali prije nego su se onesvijestili.

Kako piše ABC, policija je par uhapsila na benzinskoj pumbi oko 8 ujutro po lokalnom vremenu u mjestu Sarasota. Na bezbjednosnim kamerama sa benzinske pumpe vidjelo se kada su Vilijam Bilard i Delani Krisindžer došli te kako je u to vrijeme napolju još bio mrak.

Kupci koji su rano ujutro došli na pumpu su primijetili onesvješćen par, i dvoje djece na zadnjem sjedištu.

Pozvali su policiju i blokirali njihov automobil svojim automobilima kako par ne bi mogao da pobjegne.

Erik Roundtri koji je zaposlen u obližnjem restoranu i koji je bio tamo tog jutra rekao je: "Zapravo ne znamo što je zavisnost dok ne vidimo ovako nešto i to me jako rastužuje. Odrasla ste osoba i možete raditi šta god hoćete, ali nemojte miješati svoju djecu u to. To dvoje nevine djece nije trebalo da imaju veze sa ovim, ali sada su i ona potresena."

Djeca su im oduzeta i trenutno su kod drugih članova porodice.

Ovo nije prvi takav slučaj u SAD. Nedavno je u Ohaju pronađen par na prednjem sjedištu dok je njihov sin bio pozadi. Nekoliko mjeseci ranije je pronađena majka s djetetom u autu koja je takođe bila u nesvijesti, dok je dijete plakalo na zadnjem sjedištu.  
U septembru je majka sa svojom ćerkom došla u prodavnicu pod uticajem narkotika, te se u jednom trenutku onesvijestila.

Internetom se proširio video sa sigurnosne kamere na kojem djevojčica plačući pokušava probuditi svoju majku, prenosi index.hr.