Napadač je navodno djevojci pokušao skinuti maramu s glave, a potom je zaprijetio hladnim oružjem mladiću koji joj je pokušao pomoći...

U Melbourneu, u Australiji, muškarac je fizički nasrnuo na mladu muslimanku i navodno joj pokušao skinuti maramu s glave.

Djevojka se sama vraćala iz gradske biblioteke, te je napadač iskoristio priliku da je dva puta udari pesnicom.

S druge strane, mladić od 16 godina, također musliman, joj je pokušao pomoći, nakon čega mu je napadač zaprijetio hladnim oružjem. Djevojka je odvezena u bolnicu i kako doznaje novinar AA, nalazi se u dobrom znanju.

"Svjesni smo da se pojedine žene boje i da se osjećaju kao da su primorane promijeniti ponašanje kada izađu vani. Ovakav napad će doprinijeti još većem strahu", kazala je Mariam Veiszadeh, osnivač Centra za praćenje islamofobije u Australiji i dodala kako ih je otac mladića zvao kako bi prijavio ovaj slučaj.

Iz nadležne policijske uprave kazali su kako se napad desio jučer u 13 sati i da postoji mogućnost da se radi o rasističkom napadu.

Dodali su kako je pokrenuta istraga kako bi se uhvatio napadač.

Napadač je snimljen sigurnosnim kamerama, a policija od očevidaca doznaje kako se radi o čovjeku srednje dobi visokom 183 centimetra.