Megyer, malo selo u Mađarskoj, koje se nalazi na udaljenosti od oko 180 kilometara južnozapadno od Budimpešte. Broji svega 18 mještana i možete ga unajmiti za oko 690 eura dnevno.

Unajmljivanjem ovog sela stečete legalno pravo da promijenite imena četiri ulice (od kojih su dvije asfaltirane), imate pristup uredu nadzornika sela i malom kulturnom centru, te stičete pravo na brigu o šest konja, dvije krave, tri ovce, kao i pristup sedam kuća uređenih u domaćinskom stilu. Samo pet od dvadeset kuća naseljeno je čitave godine.
Mađarski nadzornik Kristof Pajer je čitavo selo stavio pod najam kako bi ga vratio u život, a zakon koji je donio kaže kako i bilo koji stranac koji zakupi selo može postati nadzornik na jedan vikend, pa čak i promijentii imena ulica ukoliko to želi.
Ovaj 42-godišnji inžinjer iz Budimpešte se zaljubio u ovo seoce kad ga je prvi put posjetio prije deset godina. Godinu kasnije, nakon što je tu kupio imanje, izabran je za nadzornika.
Dodaje kako je njegov cilj da spasi ovo malo mjesto od propasti budući da mnogi mladi ljudi odavde odlaze u Budimpeštu u potrazi za novim životom.
"Megyer je uvijek bio siromašno selo, ali je uspjelo sačuvati svoju rustičnu draž", kaže Pajer koji živi i radi uglavnom u Budimpešti, ali Megyer, posjećuje jednom sedmično.
"Nadam se da će reklama pomoći Megyeru da dobije malo pažnje", poručuje Pajer.