Razotkriven pedofil i kanibal

Medicinski tehničar Dale Bolinger (Dale, 57) iz britanskog grada Brodstersa planirao je sjekirom ubiti 14-godišnju djevojčicu, a onda je pojesti, čulo se na suđenju na Vrhovnom sudu u Kenterberiju.

Bio je korisnik internetske mreže Dark Fetish i s drugima je raspravljao o obezglavljivanju i proždiranju žena i djevojaka kako bi se seksualno zadovoljio. U septembru 2012. kupio je sjekiru, dan prije nego što se trebao naći sa 14-godišnjakinjom. Bolinger, pak, poriče da se planirao susresti s njom.
Kuhanje trudnica
Srećom, njegovu e-mail adresu pratio je FBI. Tužilac Martin Yale kazao je poroti da su istraživali chatove vezane uz silovanja, ubistva i kanibalizam.
Detektiv Nicola Griffith rekao je da mu je FBI proslijedio sporne razgovore, a Yale je pročitao da su pričali o obezglavljivanju 14-godišnjakinje, jedenju djece dok njihove majke gledaju te o kuhanju i konzumaciji trudnica i fetusa.
Bolinger je na svom profilu napisao da su njegovi interesi “kanibalizam, lov i pripremanje mladih, ali nekad i ne tako mladih žena”.
On je putem interneta vodio razgovor sa 14-godišnjom Meksikankom Evom (to joj je bio nadimak), koja je živjela u Njemačkoj. S njom se namjeravao susresti na željezničkoj stanici i obrazložio joj je svoje seksualne poteze prije i nakon što je ubije.
- Ideja da vodim ljubav s tobom, a da te onda pojedem, veoma me napaljuje. Prozvan sam velikodušnim ljubavnikom i bit ću takav i prema tebi prije nego što te pripremim za večeru - napisao je Bolinger.
Slike djece
No, Eva, čiji stvarni identitet nije otkriven, nije se pojavila na stanici, a Bolinger je otišao kući. Na suđenju je kazao da je došao na stanicu samo zato što se bojao za sigurnost djevojčice.
Otkriveno je da je na chatu napisao da je pojeo 39-godišnju ženu i petogodišnje dijete. Dok su pretraživali njegov mobitel i računar, policajci su pronašli gole slike djece s naslovima poput “Večera: Jedan je unutra, a jedan čeka”.
Policija i FBI uhapsili su Bolingera u februaru 2013., a optužen je sedam mjeseci poslije. Suđenje ovom monstrumu se nastavlja.