Atraktivne djevojke privukle veliku pažnju navijača i medija, ali i navukle gnjev i osudu vjerskih poglavara u domovini.

Iranske golišave navijačice stale su rame uz rame sa ostalim ljepoticama s tribina brazilskih stadiona, iako u ovoj zemlji vladaju strogi zakoni koji ženama zabranjuju da u javnosti prikazuju bilo koji dio tijela osim lica i dlanova!
Ipak, mnoge od njih su iskoristile SP da pokažu svoje atribute, čime su privukle veliku pažnju javnosti, ali i naišle na osudu iranskih verskih poglavara. Reprezentacija Irana je ispala poslije tri odigrana meča u grupi, a svi susreti „persijskih lavova“ u domovini su prenošeni sa 30 sekundi zakašnjenja.
Nemoral Zapada
Cilj ove odluke islamskih vođa je da se cenzuriše „nemoral zapadne civilizacije“, kao i da iranski navijači ne vide svoje polunage sunarodnice. Međutim, to nije zaustavilo hrabre Iranke da pokažu svoj seksepil u Brazilu, iako im po povratku u domovinu sleduje 70 udaraca bičem i minimum 60 dana zatvora.
Ipak, skoro sve iranske navijačice na SP žive u inostranstvu.
Ovo je opomena svim Allahovim podanicama! Pogledajte ove grešnice pod uticajem đavola i Zapada! Njihova rodbina u Iranu je osramoćena i javno ih se odriče - stoji u saopštenju iranske vlade, izdatom pošto su slike procurile u javnost putem društvenih mreža.