Nova otkrića...

Bivši novozelandski pilot i istražitelj avionskih nesreća Ewan Wilson i novinar Geoff Taylor tvrde da je nestanak malezijskog boinga prije ravno sto dana bio dogovoren i proračunat. Njih dvojica užurbano privode kraju knjigu "Laku noć, malezijski 370" s teorijom da nema nikakve slučajnosti u nestanku aviona Malezija airlines 8. marta.

Avion se jednostavno izgubio s radara. Iako potraga još traje, nema velikih nada da će 239 putnika i članova posade ikada biti pronađeno, prenosi Kurir.

- Istina koja se krije iza leta 370 ostavit će u šoku putnike. Prvi put smo iznijeli detalje o letu, njegovoj nevjerovatnoj ruti, kao i o onome što je bilo zaslužno za pad aviona u Indijski okean, priča Wilson.

Radnja započinje na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru 8. marta ove godine, kaže Wilson i dodaje da je istražio svaki dokaz i eliminisao moguće scenarije, pa će čitalac na kraju knjige biti doveden do "šokantnog i nevjerovatnog zaključka".

Novinar Taylor kaže da vlasti ne žele da se sazna istina.

- Ali istina mora da se sazna zbog rodbine nestalih. Oni zaslužuju više od izmišljenih priča. To što se dogodilo letu 370 nije bilo slučajno i nije smjelo da se dopusti, kaže on.