Javljaju iz Centra za koordinaciju

Iz australijskog Centra za koordinaciju potrage navedeno je da je robotska podmornica “Bluefin-21” završila pretraživanje pomenutog područja i nije pronašla ništa što bi se moglo povezati sa nestalom letjelicom

Nestali malezijski putnički avion ne nalazi se u području u kojem su ranije detektovani akustični signali, dovedeni u vezu sa ovom letjelicom, javlja Anadolu Agency (AA).
Naime, u saopćenju australijskog Centra za koordinaciju potrage navedeno je da je robotska podmornica “Bluefin-21” završila pretraživanje pomenutog područja i nije pronašla ništa što bi se moglo povezati sa nestalom letjelicom.
Inače, avion na letu "MH370" od Kuala Lumpura prema Pekingu nestao je 8. marta. U trenutku nestanka u njemu se nalazilo 239 putnika i članova posade.
Ranije su zvaničnici korištenjem satelitskih signala izjavili da je malezijski avion pao u vode Indijskog okeana, sjeverozapadno od australijskog grada Pertha.
“Ipak, mi mislimo da su ti signali dolazili sa nekog broda ili iz elektronike lokatora akustičnih signala", kazao je Michael Dean, inžinjer u američkoj mornarici.
Do ovog momenta nisu pronađeni nikakvi ostaci nestale malezijske letjelice i još uvijek nije objašnjen njen nestanak.