Panika u Turskoj

Kako javljaju reporteri Anadolu Agency (AA) stanovnici gradova Edirne, Kodžaeli, Tekirdag i Bursa, napustili su svoje domove i izašli na ulice

Potres jačine 6,5 stepeni po Richterovoj skali izazvao je paniku među građanima više gradova Turske, koji su napustili svoje domove i druge zatvorene prostore i izašli na ulice, javlja Anadolu Agency (AA).
Kako javljaju reporteri Anadolu Agency (AA) stanovnici gradova Edirne, Kodžaeli, Tekirdag i Bursa, napustili su svoje domove i izašli na ulice.
Građani su nakon što se osjetio prvi zemljotres, a zatim i naknadna podrhtavanja tla, napustili zatvorene prostore, poput tržnih centara i restorana.
Prema prvim informacijama sa terena u potresu nije bilo žrtava, a pričinjena je manja materijalna šteta.
Zemljotres magnitude 6,5 stepeni do kojeg je došlo danas u Egejskom moru osjetio se i u nekoliko bugarskih gradova. Građani grada Jambola koji se nalazi u kopnenom dijelu zemlje u panici su napuštali svoje domove, javlja Anadolu Agency.
Bugarski nacionalni radio saopćio je da su podrhtavanja tla u ovoj zemlji trajala 30 sekundi. Zemljotres s epicentrom u Egejskom moru osjetio se u Sofiji, Varni, Vidinu, Dobriću, Filibeu, Smoljanu i na nekim drugim lokacijama.
Prema prvim saznanjima, Bugarska u ovom potresu nije pretrpjela nikave štete.