Boeing 777 se nalazi na skrivenom ostrvu!

Za dva dana navršit će se mjesec dana otkako je nestao Boeing 777 kompanije “Malaysia Airlines” i još nije pronađen. Avion s 239 putnika letio je iz Kuala Lumpura za Peking. Gotovo da nema sata da svijet ne preplave informacije o otkrivenim sigurnim tragovima letjelice i svaka se, bar do sada, pokazala netačnom.

Jučer je, pomoću specijalnih lokatora, počela i podvodna potraga, a danas se govori o signalu crne kutije… Zanimljivu priču o cijelom slučaju donosi mostarski “Dnevni list”. Pročitajte!

"Misterija još traje, ali misterije nema. Malezijski Boeing 777 nalazi se na jednom otoku Maldiva koji nije naseljen, ali je geostrateški iznimno važan. U potpuno je ispravnom stanju i u svakom trenutku može poletjeti!"

Ovo je kazala Sarajka (ime i prezime poznati redakciji) koja već godinama proučava neobične svjetske pojave i fenomene, a inače se bavi medicinom. Bar za sada ne želi javnosti otkrivati svoj identitet iz, kako objašnjava, privatnih, ali i sigurnosnih razloga.

"Priče da je avion pao, da je eksplodirao u zraku i brojne slične nemaju nikakvog utemeljenja. On je sasvim sigurno sletio na otok Maldiva koji je nenaseljen, mali je, ali sasvim dovoljan da primi letjelicu tih dimenzija i gabarita", kaže sugovornica "Dnevnog lista" i nastavlja:

"Apsolutno je nemoguće da Boeing 777 nestane. Takvi avioni imaju posebne crne kutije koje mogu podnijeti razorne eksplozije i koje u roku 30 dana obvezno pošalju signal. Od 8. 3., kada je avion nestao, bar zvanično nije navedeno da je bilo gdje i bilo tko primio ikakav signal iz crne kutije."

Po njenim riječima, satelitima se danas ne može sakriti ni običan čovjek bez obzira gdje se u svijetu nalazio, a kamo li Boeing 777.

Znači li to da imaju osnova priče koju su lansirali neki američki stručnjaci obavještajnih poslova po kojoj je avion ukraden i bit će iskorišten za veliku terorističku akciju?

"U tu vrstu priča ne želim se miješati i uopšte se time baviti. Sva moja proučavanja ovog misterija, jedinstvenog do sada u svijetu, pokazuju da je avion 'živ i zdrav' stigao na jedno ostrvo Maldiva. Što se sve u avionu nalazilo, ne znam. Ne znam ni što je sve bilo pohranjeno u laptopima putnika, ali pretpostavljam da je bilo itekako važnih podataka i informacija. Uostalom, neki svjetski mediji su objavili da je posebno zanimljivo ono što se nalazilo u laptopima 20 Kineza koji su bili na letu."

Kako je uopšte moguće da niko ne uprati relaciju kojom je avion letio?

"Uvjerena sam da će se moja proučavanja i ono do čega sam došla jednog dana pokazati tačnima. Avion je promijenio kurs letenja, a radari u njemu su ručno ugašeni. Da se Boeing 777 srušio ili eksplodirao tokom leta, sateliti koji pokrivaju cijeli svijet, koji mogu uhvatiti dvojicu ljudi kako pričaju u stanu, pokazali bi smjer pada. Radari mogu otkriti smjer kretanja za sve iznad 150 metara od tla. Iz svega proizlazi da je avion, nakon što su pilot i kopiloti ručno ugasili radare, samo promijenio pravac letenja. Ništa nije bilo slučajno, sve je ranije izračunato – avion je nakon gašenja radara imao dovoljno goriva da sigurno sleti na nenaseljeno ostrvo Maldiva. To ostrvo zapravo je pod punom kontrolom nekih svjetskih sila koje ga drže, ali u detalje zašto i zbog čega, ne bih se upuštala", kaže žena.