Zastrašujući snimak

Kineska televizijska stanica CCTV objavila je snimak na kojem se vidi momenat kada je voz iz Chicaga iskočio iz šina i dospio na pokretne stepenice koje su bile iznad na Međunarodnom aerodromu O’Hare.

Više od 30 ljudi je povrijeđeno, srećom lakše, kada je podzemni voz Blue Linea s osam vagona iskočio iz šina u tri ujutro u ponedjeljak. Na snimku se vidi kako su dva muškarca uz puku sreću izbjegla nesreću jer su stajali kod stepenica u trenutku udara.
Istražitelj nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza Ted Turpin kazao je da je vozač zaspao za upravljačkim mjestom te da se probudio tek kada je voz iskočio. Riječ je o ženskoj osobi kojoj se i ranije dešavalo da zaspi za upravljačkim komandama. U februaru ove godine, žena je zaspala i promašila nekoliko stanica.
Službenici iz Direkcije za nadzor saobraćaja kazali su kako je operaterka rekla da je "zatvorila oči samo na momenat" te da nije primijetila da je zadrijemala. Iz direkcije su rekli kako će smanjiti brzinu vozova tokom ulaza u stanice.
Nesreća je uzrokovala štetu od šest miliona dolara.