Čudo od djeteta

Pamet. Moć. Milioni dolara na računu. Nick D’Aloisio ima to sve. A tek mu je 18 godina. Ako još niste čuli za ovo čudo od djeteta, krajnje je vrijeme da saznate.

Ovaj je nevjerovatni klinac sa samo 17 godina prodao svoju aplikaciju "Summly" Yahoou i zaradio vrtoglavih 30 miliona dolara.
Nick D’Aloisio tek je postao punoljetan, a ima baš sve o čemu većina cijeli život sanja. Ovaj wunderkind jedan je od najmlađih milionera svijeta koji su to postali isključivo svojim radom. No, slava ga nije udarila u glavu.
Svoj je financijski i poslovni 'zgoditak' proslavio jako skromno - odlaskom na posao. Unatoč brojnim milionima, živi u Londonu i završava školu.
I dalje živi normalno
'Živim relativno normalan život 18-godišnjaka u Londonu. Još uvijek se vikendima zabavljam s prijateljima, izlazim i završavam školu', rekao je skromni Nick.
Wall Street Journal nedavno ga je proglasio inovatorom godine, a dio je i inženjerskog tima u Yahoou.
S obzirom na svoj poduzetnički duh dao je i savjet mnogim potencijalnim kolegama koji žele pokrenuti nešto te im poručio da se ohrabre te da se ne boje neuspjeha.
Ne plašite se neuspjeha
"Mislim da se poduzetnici danas previše fokusiraju na ideju, a premalo na implementaciju plana i kvantificiranje uspjeha. Planovi, patenti i implementacija isto su važni kao i ideja", rekao je Nick.
"Primarni cilj osobe koja želi uspjeti jest usvajanje svih vještina koje vam u poslu trebaju. Danas na internetu imate puno dostupnih izvora. Programiranje, dizajn, marketing... Budite neustrašivi i ne plašite se neuspjeha. Nema boljeg načina učenja od metode pokušaja i pogreška", bio je iskren mladi milioner.