Na suđenju južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, kojem se sudi za ubistvo djevojke Reeve Steenkamp, procurili su novi detalji koji ga dovode u dosta neugodan položaj. SMS poruke koje je zaljubljeni par izmjenjivao otkrivaju nove detalje...

Naime, osim izjava susjeda i nekih svjedoka koji kažu da su prije pucnja čuli iz kuće vrisak (ženske osobe!?) policijski stručnjak Francois Moller dao je na uvid SMS poruke koje je Reeva Steenkamp tri nedjelje prije smrti slala svom dečku Oscaru Pistoriusu.
'Ponekad te se stvarno bojim... I načina na koji ponekad pukneš na mene', pisalo je u jednoj od poruka što otkriva kako u vezi južnoafričkog modela baš i nije bilo sve tako idealno. Očito ga se plašila više nego su njeni najbliži mogli pretpostaviti.
U jednoj od poruka još je pisalo: 'Ponekad imam osjećaj da živimo u vezi s dvostrukim standardima. Svakih pet sekundi slušam o tome kako si bio s nekom djevojkom. Bio si s puno njih, a uzrujaš se ako ja spomenem jednu smiješnu anegdotu o svom dugogodišnjem dečku".'
Sudeći po tome, kako doznaju novinari koji prate slučaj, mladi par očito se često svađao zbog ljubomornih ispada Oscara. Navodi se kako je oko 90 posto poruka bilo lijepih s ljubavnom porukom, ali očito bi preostalih 10 posto moglo razotkriti dosad nepoznate detalje. Dosad su poruke i priče kako je Oscar bio ljubomoran čuvane kao velika tajna...
'Stvarno me naljutilo što si otišla pričati s tim tipom kada je stigla hrana, a ja sam kao kreten čekao otraga', pisalo je u jednoj od Oscarovih poruka.
U ostalim porukama još se moglo pročitati kako mu je Reeva pisala 'dajem od sebe sve da te usrećim, a ponekad mi se čini da ti to ne radiš. Ne smijem biti napadnuta od nekog stranca jer izlazim s tobom, a nakon napadnuta od osobe od koje očekujem zaštitu' gdje je jasno kako je zbog njenog bivšeg dečka, s kojim je jednom prilikom kad su čekali ručak, bio strašno ljubomoran.
Suđenje se nastavlja, a sudeći prema izjavi svjedoka i spomenutim SMS porukama Oscarovi advokati trebaće uložiti dodatni napor kako bi svog klijenta opravdali da je zaista slučajno upucao svoju djevojku misleći da je provalnik ušao u kuću.
Podsjetimo kako je prije nekoliko dana objavljeno da Pistorius prodaje kuću u rezidencijalnoj četvrti Silver Woods Country u Pretoriji kako bi se sakupila sredstva neophodna za pokrivanje sudskih troškova koji rastu. Problemi se gomilaju, a suđenje ulazi u završnu fazu.