Brutalno

Udruženje za zaštitu životinja "Mercy for Animals" ovih dana je na Youtubeu objavila video s jedne farme mlijeka u Viskonsinu na kojoj se vidi brutalno mučenje krava.

Aktivisti su tajno snimili video u oktobru. Radnici s farme na snimci tuku i naguravaju krave, a one koje imaju previše povreda i ne mogu hodati radnici vuku po podu ili dižu s kukama. Na snimku se vidi da krave imaju otvorene krvave rane i da borave u prljavim prostorijama, prenosi Dnevnik.hr.
"Nijedna kompanija koja je društveno odgovorna ne bi smjela podržavati proizvođače mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda koji se ovako odnose prema životinjama", rekao je Met Rajs, član udruge u intervjuu za ABC.
Video je snimljen na farmi Wiese Brothers Farm, od čijeg se mlijeka proizvodi sir koji se nalazi u picama jednog popularnog američkog proizvođača smrznutih pica.
Kompanija koja ih proizvodi javila se nakon što se pojavi skandalozni video i objavili su kako su prekinuli saradnju s farmom mlijeka gdje je snimljen video.
Javili su se i vlasnici farme mlijeka, koji su rekli kako nisu znali što se događa u prostorijama farme, te da su tri zaposlenika dobila otkaz.
"Mercy for Animals" nastavlja tajno da snima farme koje proizvođače opskrbljuju raznim životinjskim proizvodima i najavljuju da slučaj poput ovog na farmi mlijeka, na žalost, nije izuzetak.