Spašena iz ruku trgovaca bijelim robljem

U romskom naselju u centralnoj Grčkoj pronađena misteriozna četvorogodišnja djevojčica koja ima izrazito plavu kosu i svjetle oči. DNK testovi potvrdili da djevojčica nije ni u kakvom srodstvu sa romskim parom sa kojim je živjela.

Grčka policija je zatražila pomoć od građana širom Evrope u otkrivanju identiteta djevojčice koju zovu Marija.
Kako je preneo BBC djevojčicu je preuzeo humanitarni centar, a policija je objavila i njene fotografije, u nadi da će to pomoći u pronalaženju njene prave porodice.
Zvaničnici strahuju da bi devojčica mogla da bude žrtva otmice ili trafikinga. Apel je upućen na međunarodnom nivou, zato što djevojčica svjetle puti, bebi-kose i plavih očiju izgleda kao da je iz sjeverne ili istočne Evrope.
Policija je upala u romski kamp zbog sumnje da se tu odvijaju kriminalne radnje. Policajci su odmah primijetili neobičnu djevojčicu, koja nimalo ne liči na porodicu s kojom je bila u kući, a potom su otkrili i problematične dokumente te porodice.
Kad su policajci ispitivali par kako je "dobio Mariju", stalno su mijenjali svoje iskaze, saopšteno je iz policije.
Muškarac(39) i žena (40) uhapšeni zbog krivičnog djela otmice maloljetnika. Kostas Jaopulos predsjednik humanitarne organizacije "Dječji osmijeh", koja je preuzela brigu o djevojčici kaže da je ona iskorištavana za prošenje na ulici.