Iz još uvijek nepoznatih razloga

U pokrajini Quebec na istoku Kanade voz koji je prevozio sirovu naftu iz još uvijek nepoznatih razloga prevrnuo se i eksplodirao, a u požaru je poginula najmanje jedna osoba, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Policijski zvaničnik Quebeca Michel Brunet saopštila je da je najmanje jedna osoba poginula u požaru, te da je veliki broj osoba nestao.
Nakon eksplozije 73 vagona, izbio je požar, koji se potom proširio do kuća te je od 6.000 osoba u tom području, 2.000 evakuisano.
"Potvrdili smo jedan smrtni slučaj i očekujemo da će biti i drugih", kazao je glasnogovornik policije Guy Lapointe na konferenciji za novinare tijekom noći. Prema navodima vatrogasaca koji su željeli ostati anonimni u baru smještenom uz prugu, koji je potpuno izgorio, bilo je oko 50 posjetitelja.
Predstavnik policije odbio je komentirati izviješća po kojima je nestalo između 40 i 80 osoba, a potvrđeno je tek da je ozlijeđena jedna osoba.
Prema svjedocima u jedan ujutro, kada je došlo do nesreće, centar grada bio je prepun ljudi koji su se zabavljali. Požar se proširio i na parkirana vozila i četiri su eksplodirala, a uništeno je oko 40 kuća i zgrada. Policija je uspotavila zonu zabrane kretanja u krugu od kilometra oko mjesta eksplozije i evakuirala je dvije tisuće stanovnika.
Gradić ima šest tisuća stanovnika i smješten je 250 kilometara istočno od Montreala. Prema priopćenju željezničke tvrtke vlak je bio zaustavljen, no iz nepoznatih je razloga kočnica popustila i krenuo je prugom bez strojovođe.