INTERVENIRALA VOJSKA

U programu libanske televizije MTV, došlo je do fizičkog obračuna između bivšeg vladinog ministra i novinara. Sve je na kraju preraslo u opću tučnjavu, a u sve se morala umiješati i vojska.

Talk show, "Sar El-Wa'et" (Bilo je krajnje vrijeme) na libanskoj MTV-u koji vodi Marcel Ghanem, satavio je bivšeg vladinog ministra Wiama Wahaba, poznatog po svojim bliskim vezama s Hezbollahom i njegovim saveznicima, i novinara Simona Abou Fadela, čiji se stavovi često slažu sa suparničkom strankom Libanskih snaga.

Spor je započeo kada se rasprava okrenula američkim sankcijama nametnutim Wahabu, a eskalirao je kada je Abou Fadel kazao da "SAD disciplinira Libance".

Wahab je potom napao Abou Fadela, a intervenirali su i Wahabovi tjelohranitelji. Abou Fadel je pao na tlo, neprestano su ga udarali sve dok emitiranje nije prekinuto.
Pripadnici libanskih oružanih snaga stigli su u prostorije tv stanice kako bi preuzeli kontrolu nad situacijom. Emitiranje je kasnije nastavljeno, a Wahab se izvinio u eteru prije nego što ga je Ghanem zamolio da ode.

"Ono što mi se maloprije dogodilo nije ništa drugo nego dio onoga što se dogodilo nekim časnim ljudima koji su platili cijenu za svoje stavove", kazao je u kameru Abou Fadel nakon što se pojavio s modricama na licu i ustima.