POJAS GAZE

Palestinska fotoreporterka Latifeh Abdelatif zabilježila je trenutak kada su je izraelski okupacijski vojnici pretukli i skinuli maramu s glave. Vojnici su udarali i mladiće koji su pokušali odbraniti djevojku i udaljiti vojnike od nje, piše “Al Jazeera”.

Abdelatif je na svom nalogu na Instagramu objavila fotografije i kratke video snimke koje je zabilježila, a koji prikazuju napad okupacijskih snaga na nekoliko palestinskih mladića u blizini Vrata Damaska (Bab al-Amoud) u okupiranom Jerusalemu.

Također je podijelila i video snimke na kojima se vidi kako je nekoliko vojnika napada i gura, a zatim joj skidaju maramu s glave.

Abdelatif je napadnuta dok je nosila kameru u rukama i obavljala svoj novinarski posao.

Na videozapisima se vide i palestinski mladići koji je pokušavaju odbraniti i udaljiti izraelske vojnike dok se ona trudi vratiti maramu na glavu.

Novinarka je objavila i fotografiju mladića kojeg su okupacione snage tukle i uhapsile, jer ju je branio tokom incidenta.

Jučer su na ulazu Bab al-Amoud u okupiranom Jerusalemu ponovo zabilježeni napadi na Palestince koji su se nalazili na tom mjestu, a jedan broj njih je lišen slobode.