Od 1. oktobra

Dnevnik na albanskom jeziku počeo je da se od prvog oktobra emituje na Radio-televiziji Srbije 2, godinama nakon što se sa ovom praksom prestalo. Informativni program nosi naziv "Lajmet" (Novosti), emituje se od 19 časova i, osim podnaslova špice, cio je na albanskom jeziku.

Srpski portali su ovo emitovanje nazvali "NOVA SRAMOTA JAVNOG SERVISA", time pokazavši vjekovnu mržnju prema albanskom jeziku.

Emisija se ne snima u studiju, već funkcioniše tako što se smjenjuju snimci dnevnih događaja, koje narator objašnjava. Prvi "Lajmet" počeo je sa izvještajem o posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, sa naznakom da će Vučić sa Putinom razgovarati o Kosovu.
 
Druga vijest je se bavila Vučićevom posjetom Kini od prije dvije nedelje, u kojoj je, između ostalog, Vučić predsjedniku Si Đinpingu zahvalio za podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Treća vijest bio je Samit 100 biznis lidera u jugoistočnoj Evropi koji je juče otvorila Ana Brnabić, da bi potom narator izvještavao o upadu jedinica ROSU na Gazivode i osvrnuo se na posetu Hashima Thaçija ovom dijelu Kosova.

Sljedeća vijest bila je o Kadriju Veseliju, potom o neuspjelom referendumu u Makedoniji za promjenu imena, cunami u Indoneziji i, za kraj, vremenska prognoza u Srbiji za 2. oktobar.

Koja je svrha emitovanja vesti na albanskom jeziku, konkretno nije objašnjeno, piše srbijanski tabloid "Alo!".