Vučić zaratio sa pravoslavnom crkvom

Iguman manastira Dečani Sava Janjić koji je danas najvatreniji protivnik podjele Kosova, još prije pet godina se dokazao kao veliki šiptarski patriota, piše beogradski tabloid Informer pod kontroolom Aleksandra Vučića, koji se posljednjih dana našao na udaru brojnih crkveni autoriteta zbog prijedloga o podjeli Kosova.

Informer piše da je iguman Janjić 3. septembra 2013. među prvima čestitao kosovskoj džudistkinji Majlindi Kelmendi na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u džudou u Rio de Žaneiru.

- Bila je to prva zlatna medalja ikada osvojena za lažnu šiptarsku državu, a Kelmendi ju je proslavila otvoreno propagirajući tzv. "veliku Albaniju", piše Informer i navodi njenu izjavu iz 2013. gdoine.

- Ponosna sam na državu Kosovo i na zastavu Kosova. Ovo je moj poklon za sve Albance ma gdje oni živjeli. Danas se prvi put vijori zastava Kosova i svira himna naše države - rekla je tad Kelmendi, "a iguman Janjić je požurio da joj čestita".

- Čestitam Majlindi Keljmendi na osvojenom zlatu na Svetskom prvenstvu u džudou, Rio 2013. Sjajna vest za sve na Kosovu - napisao je iguman Janjić na Twitteru u poruci koju bi, smatra Informer, "bez dvoumljenja potpisali i Thaçi i Haradinaj".

- I taj i takav Sava Janjić glumi danas velikog Srbina i na sve načine pokušava da spreči podjelu Kosova?! Zašto on to radi, pita se Informer pa sam odgovara na postavljeno pitanje:

Pa, očigledno zato što je veliki šiptarski patriota i zato što mu je lažna država Kosovo važnija od Srbije. Jer, samo tako se može objasniti njegovo zalaganje da Srbija na Kosovu dobije ništa, odnosno da "nezavisno Kosovo" ostane jedinstveno!