ZABAVLJAČ SRBIJE

Lider Srpske Radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je gostujući na TV Pink da je u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu navijao za Francusku i kaže da su svi Srbi navijali samo da ne pobijedi Hrvatska od čijeg se "divljanja nije moglo živeti". Kaže da ga je iznenadilo ponašanje Kolinde Grabar Kitarović i smatra da su srpski pojedinačni igrači bili bolji, ali da im nedostaje nacionalni duh.

 - U hrvatskoj psihologiji, ovo je pobeda nad Srbima, jer je njihova nacija izgrađena na mržnji prema Srbima i pravoslavcima. Oni nisu pravi Hrvati, istorijski Hrvati - kaže Šešelj i dodaje da Hrvati postoje dokle god postoji njihova antisrpska mržnja.

Šešelj ističe da je Kolinda Grabar Kitarović napravila "orgije" od završnice Svetskog prvenstva i dodaje da je sreća da je Putin pustio kišu, inače bi se desilo ko zna šta na stadionu. Poljupci sudijama i trofeju, kaže, bili su predigra.

- Ona je pristojna domaćica ali samo kod svoje kuće. Postoji poremećaj u vezi ovoga opisan u psihologiji - kaže Šešelj.

Kada je reč o Thompsonu i njegovim pjesmama, Šešelj kaže da problem nije u Thompsonu već u masi koja se njime oduševljava. Kaže da im njegove pjesme otvaraju dušu i zapravo, ono o čemu pjeva, u duši je tih Hrvata.

Šešelj se osvrnuo i na današnji sastanak Vladimira Putina i Donalda Trumpa, naglašavajući da ne zna o čemu će oni razgovarati:

- Voleo bih da se izmire i da Tramp nađe zajednički jezik sa Kinezima, te da Evropu dotera u red. Trebalo je odmah da insistira da se plaća četiri odsto za NATO, kao što SAD plaća. Dosta su parazitirali - kaže Šešelj, dodajući da sukob sa Kinom može izazvati novu svjetsku ekonomsku krizu.