GESTIKULACIJA ORLA

Nakon preksinoćnje utakmice Srbija - Švicarska u javnosti se najviše pričalo o Xherdanu Shaqiriju, Švicarcu porijeklom iz Gnjilana koji je gestikulacijom orla, simbola sa albanske zastave, proslavio pogodak koji je u finišu utakmice drugog kola grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji Švicarcima donio trijumf.

Među poznatim ličnostima koje su pozdravile način na koji je Shaqiri proslavio odlučujući pogodak je i Dua Lipa, pjevačica kosovskih korijena.



Nije dugo trebalo da srbijanska pjevačica Goca Tržan na Twitteru upita da li će neko zabraniti emitovanje Dua Lipe na radiostanicama.



"Naravno da ne mislim da muziku treba zabranjivati, aman!!! Samo sam, kao fan talenta i uspjeha Dua Lipe, povrijeđena njenim kontinuiranim jezivim objavama na temu Kosova. Šta nije jasno?! Mene Kosovo boli, za vas ne znam", napisala je Tržan.



Njena objava izazvala je burne reakcije u javnosti.

"Smiri se Gordana tebe i ovako niko nikad neće puštati dalje od Zvornika", "Nisam čuo nijednu njenu izjavu kojom je nekog uvrijedila. Ne mješajte politiku u sve" i "Gordana šta se dešava, slika Albanske i Kosovske zastave je za tebe "jeziva" objava?" samo su neki od brojnih komentara.