Preporuka portala The Culture Trip

Prizren, zajedno sa Mostarom, Ohridom, Rovinom, Piranom, Novim Sadom, Beratom i Budvom, rangiran je na vrhu liste balkanskih gradova koje treba posjetiti, preporuka je portala "The Culture Trip".

U uvodnom dijelu stoji da Balkansko poluostrvo nije glavna turistička destinacija kao i druge evropske lokacije. Ali ovo područje nudi sve, od neobičnih plaža do netaknutih planina, od kulturnih gradova do arheoloških parkova - i za pola troškova najpoznatijih turističkih destinacija zapadne Evrope.

"Predlažemo vam da posjetite Balkan što je prije moguće, prije nego što svi saznaju koliko je to prekrasno", stoji između ostalog u preporuci portala "The Culture Trip".

"Kosovo je jedno od najmanje posjećenih destinacija na Balkanu, šarmantnom evropskom regionu, ali se može pohvali očuvanim prirodnim lokalitetima i uporištima s čudesnim pogledom, poput one u gradu Prizrenu. Nakon prolaska ostataka tvrđave, spuštate se u grad u kojem možete istražiti lokalnu kuhinju ili jednostavno piti kafu satima i gledati rijeku koja protiče centrom grada", piše The Culture Trip.