Etnički čistač se vratio kući

I bješe Lazarević u Ševeningenu, nigdje nisu htjeli ni na robiju da ga prime. Pedantno glasilo izbrojalo deset godina i deset mjeseci. Vraća se. Nema Karađoza da ga nevinog zadrži. Tribunal je uradio svoje, neće da socijalizuje čak ni ratne zločince iz divljačkih hordi po njihovom poimanju pravde i krivice. Vratiće jednog dana sve osuđene u Srbiju, ionako svi imaju srpska državljanstva. Da, vratiće ih, biće heroji vaspitno zapuštenom dijelu puka.

Haški tribunal oslobodio je ratne zločince Dragoljuba Ojdanića, načelnika Generalštaba VJ u vrijeme invazije na Kosovo, potom civilnog masovnog ubicu Nikolu Šainovića, potpredsjednika Vlade Srbije sa resorom okrutnog progona stanovništva, a 3. decembra iz ševeningenskog zatvora izlazi još jedan zlikovac, veliki strateg Vladimir Lazarević, autor historijske naredbe "Ko ubije Šiptara, mora da ga zakopa!".

Kakvi apsurdi, kakva humanost prema zlikovcima, otpuštanje nakon dvije trećine izdržane kazne, o čemu zastupnici robijaša govore kao o civilizacijskom dostignuću. Koje se, eto, ustanovljava baš na sudbinama zapovjednika masovnih ubica, silovatelja, pljačkaša, progonitelja.

Toliko u Hagu košta zajednički zločinački poduhvat koji podrazumijeva ubistva civila, u više slučajeva masovno strijeljanje žena i djece, seksualno zlostavljanje, pljačku, uništenje čitavih sela, trovanje pijaće vode, rušenje bogomolja. Sve u cilju etničkog čišćenja i progona Albanaca, piše portal “E-novine”.

General poražene, osramoćene i osujećene Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević o državnom trošku dovežen je u četvrtak avionom na niški aerodrom, u pratnji ministra pravde Srbije Nikole Selaković i aktuelnog ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića. Zločinca su na aerodromu sačekali ministar rada Aleksandar Vulin, neosuđeni načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, vladika Teodosije i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Oslobođeni robijaš bio je nadahnut na izlasku iz državnog aviona: "Zahvaljujem se što ste ovdje da podjelite sa mnom i mojom porodicom sreću što sam pretekao sa haškog gubilišta", izgovorio je očito dugo pripremani inauguracioni govor.

Budući da nijedna država nije htela da primi zlikovca na stan i hranu, on je u Ševeningenu odrobijao dvije trećine kazne, odnosno više od deset godina, na koju je osuđen za zločine koje je počinila njegova Treća armija, vođena njegovom strategijskom mantrom "Ko ubije Šiptara - mora da ga zakopa!" Bio je osuđen na 15, a Žalbeno vijeće mu je kaznu smanjilo za suludo neutemeljenih godinu dana. Tako je, nakon ratnih zločinaca Dragoljuba Ojdanića, načelnika Generalštaba VJ u vrijeme invazije na Kosovo, potom civilnog masovnog ubice Nikole Šainovića, potpredsjednika Vlade Srbije sa resorom okrutnog progona stanovništva, Srbija, uz neosuđivane koljače i niže činove, postala bogatija za još jednog zlikovca. Ne zna se da li je jezivija ta činjenica, ili to što je na aerodromskoj pisti progovorio kako je "osuđen bez dokaza". Ne zna se ni ko je više laprdao o državnom trošku; uglavnom ministar je Selaković pružio ozbiljna uvjeravanja o evropskom putu Srbije: "Zahvaljući generalu danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kruševac, svi naši gradovi i sela", rekao je Nikola Selaković, prenose “E-novine”.


Kolona izbjeglica sa Kosova: Minuli rad Vladimira Lazarevića

Ko bi u to sumnjao, etnički su potpuno čisti, a da se pitao Lazarević, ne bi se vratilo ni onih 800.000 Albanaca koje je protjerao sa Prištinskim korpusom i Trećom armijom.