Deportacija za Sarajevo

Njemački tabliod "Bild" saznaje da porodica malog Muhameda iz Sarajeva, za čije ubistvo je osumnjičen Nijemac Silvio S., mora da napusti Njemačku jer je Savezna služba za izbjeglice i migrante odbila njihov zahtjev za azil.

"Bild" pita da li porodica iz BiH ipak smije da ostane u Njemačkoj, gdje se nalaze već godinu dana, i piše da bi Muhamedova majka ako postane sporedni tužilac, koji se priključuje tužbi državnog tužioca, mogla da bude u Njemačkoj na takozvanom "duldungu", odnosno, tolerisanju boravka u zemlji.
Porodici ubijenog Muhameda, odnosno majci sa dvoje dece, neposredno pred Muhamedov nestanak, boravak je produžen do polovine decembra.
Četvorogodišnji Mohamed je nestao 1. oktobra ispred centra za prijavljivanje novopridošlih izbjeglica, gdje je bio sa majkom Aldijanom Januzi, bratom Kevinom (pet mjeseci) i sestrom Melinom (devet godina). Majka je Mohameda, kako navode mediji, ispustila iz vida i dječak je zatim nestao.
Za ubistvo je osumnjičen Silvio S. (32), koji se tereti za ubistvo još jednog dječaka, a mediji pišu da se u oba slučaja radi o seksualnom ubistvu.