E-novine

Nekoliko dana pred odluku UNESCO-a o članstvu Kosova, a u jeku kontra-kampanje srpskih studenata i twitteraša protiv članstva, među onima koji "bezrezervno podržavaju" Kosovo u nastojanju da se učlani u ovu UN-ovu organizaciju našao se jedan od srpskih portala - e-novine.com. Na podršci ovog srpskog medija, posebno su zahvalni albanski korisnici twittera.

Ovaj portal je uz kratak tekst sa naslovom "Podrška sa svih strana", navodeći da povodom poziva "Ministarstva inostranih poslova Republike Kosovo" i British Council-a, građani Kosova učestvuju u nagradnoj igri za najbolje slike, ili ilustracije kulturnog nasljeđa Kosova na društvenim mrežama, i naglašavajući i da su se već pojavile stotine fotografija podrške članstvu Kosova u UNESCO, objavio i galeriju dvadeset "odabranih fotografija sa Kosova".

Albanski korisnici twittera su, takođe, ritvitovali još jedan od tekstova koji je objavljen na portalu e-novine, a u kojem se kritikuju srpski studenti koji su u Beogradu protestovali protiv članstva Kosova u UNESCO, a pod naslovom "Montevideo, UNESCO te video".

Tako je jedan od albanskih twitteraša poručio:

"Aplaudiram srpskim medijima na ovom pozitivnom djelu "Montevideo, @UNESCO budite blagosloveni".

"Redakcija e-novina koja, takođe, bezrezervno podržava prijedlog da Kosovo bude član organizacije UNESCO, odabrala je dvadesetak fotografija s ovog nagradnog konkursa, uz napomenu da će najbolji autor biti nagrađen putovanjem u Pariz," dodaje se u tekstu ovog portala, prenosi portal “kossev.info”.  

A među onima koji su se zahvalili ovom portalu na podršci je i kosovska ambasadorka u Americi, Vlora Çitaku.

Çitaku je na svom twitter nalogu kratko na srpskom poručila "Hvala!", a uz heštegove #KosovoinUnesco i #KosovoUnesco, a link teksta podrške ritvitovan je i sa zvaničnog twitter naloga kosovskog ministarstva spoljnih poslova, dok se jedan od korisnika twittera zahvalio e-novinama na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.

"E-novine, najsrdačnije hvala na podršci! Ju faleminderit! Thank you!," napisao je on, a ponovo uz heštegove "Kosovo u UNESCO", dok je jedan od albanskih korisnika zahvalio "na podržavanju", a uz link teksta i, takođe, heštegove.