Prvi čovjek Preševa zarađuje više

Prvi čovjek Preševa Ragmi Mustafa ima najveću platu među gradonačelnicima - zarađuje 138.000 dinara mjesečno (oko 1300 eura), što je više i od predsjednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

On nije jedini gradski čelnik koji dobija deblju kovertu od najviših državnih funkcionera - ministara i predsjednika parlamenta. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, na tom spisku su gradonačelnici Novog Sada Miloš Vučević, Kragujevca Radomir Nikolić, Vranja Zoran Antić, Beograda Siniša Mali. Čak i predsjednici siromašnijih opština u Srbiji, poput Babušnice i Aleksandrovca, imaju iznose koji za oko 20.000 dinara premašuju ministarske čekove, piše beogradski list "Blic".
 
Predsjednik opštine Preševo Mustafa tvrdi da nema najveću platu i da su "njegove službe Agenciji poslale pogrešan iznos".
 
- Dali su bruto brojku, a ne neto. Ne znam tačno koliko mi je plata, jer mi se od nje svakog mjeseca odbijaju krediti, račun za telefon. Imam preča posla nego da se sada raspravljam sa Agencijom. Bilo kako bilo, slažem se sa idejom izjednačavanja plata, jer svi gradonačelnici i predsjednici opština treba da imaju istu platu, ma gdje da su - objašnjava Mustafa.