Nakon posjete šefa diplomatije

Srpski mediji su posvetili veliku pažnju posjeti Kosovu Nikolaosa Kotziasa, ministra inostranih poslova Grče i njegovom stavu o nezavisnosti Kosova.

Oni su danas pisali da je šef grčke diplomatije Nikolaos Kotzias izjavio je u razgovoru sa premijerom Isom Mustafom da će Atina podržati Kosovo u učlanjivanju u međunarodne organizacije, uključujući one u oblasti bezbjednosti, izrazivši ubeđenje da će to doprineti stabilnosti u regionu.
 
Inače, Kotzias je poslije razgovora, na pitanje novinara da li će Grčka priznati nezavisnost Kosova, kako navode i srpski i kosovski prištinski mediji, ostao nedorečen, rekavši da će Grčka pomoći Kosovu da se učlani u neke međunarodne organizacije i najavio da će Grčka otvoriti na Kosovu kancelariju za saradnju Grčke i Kosova.

Mustafa je zahvalio Kotziasu zbog podrške Grčke procesu učlanjivanja Kosova u međunarodne organizacije i integrativnim procesima u Evropskoj uniji.

Mustafa je visoko ocjenio značaj ove posjete i izrazio volju vlade Kosova da ojača bilateralne odnose Kosova i Grčke, ukazavši da su se uslovi stvorili da ovi odnosi budu još više unapređeni.

S druge strane uzevši kao osnovu tradiocionalne bratske odnose između Srbije i Grčke, srpski mediji su zvaničnu Atinu nazvali izdajicom.