Aleksandar Vučić iz doba radikala

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić je jučer napadnut od strane nekolicine ljutih osba u Potočarima u Boni i Hercegovini, tokom obilježavanja 20. godina genocida u Srebrenici.

U ovom spotu možete pogledati "najinteresantnije" izjave Aleksandra Vučića dok je nosio dres Srpske radikalne stranke.

Vučić u 90-ih godina prošlog stoljeća bio je član Srpske radikalne stranke, na čijem je čelu optuženi za ratne zločine u Hagu, Vojislav Šešelj. Kao aktivista ove stranke, kroz sliku koja cirkuliše putem društvenih mreža, vidi kako Vučić nosi pivo za svoje šefove, šešelja i zamjenika radikala, sada predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Za jednog Srbina, ubit ćemo 100 muslimana!".

Riječ je o izjavi Aleksandra Vučića iz jula 1995. godine kada je u  Skupštini Srbije, svega 11 dana nakon genocida u Srebrenici, otvoreno prijetio novim ubistvima.

Vučić je tada bio član Srpske radikalne stranke. Tri godine kasnije prelazi u Srpsku naprednu stranku čiji je sada predsjednik i okreće “novi list” u politici.

Tokom posljednjeg rata na Kosovu 1998-99, bio je ministar informacija u Vladi Srbije, mjesto koje je dobio 24. marta 1998. godine,. Vučić je tada bio angažovan na zatvaranje medija na albanskom jeziku, nedjeljnika "Zëri" i dnevne novine "Bujku".

27. februara 1999. godine, nkada njegov šef, Vojislav Šešelj je izjavio: "Ukoliko se desi bombardovanje od strane NATO-a, ukoliko dođe do američke agresije, mi Srbi ćemo prilično patiti, ali Albanaca na Kosovu nikada više neće biti"! A Vučić je "samo" aplaudirao na izave svojega lidera.