Temperatura do 39 stupnjeva

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije temperature bi mogle dosegnuti i 38 stepeni, slično vrijeme i u utorak.

Zemlje u regiji na udaru su toplinskog vala. Tijekom ponedjeljka u dijelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije očekuju se temperature i do 37 stupnjeva.
Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje na visoke temperature zraka u Bosni i Hercegovini od 6. do 8. srpnja u intervalu od 13:00 do 17:00 sati.
Upozorenje je izdano zbog visoke dnevne temperature zraka, kao i UV indeksa, a odnosi se na područje cijele Bosne i Hercegovine.
"Očekivane temperature od 32 do 38 stepeni, u srijedu na sjeveru i jugu zemlje, lokalno i do 40 stepeni", napominju iz FHMZ-a, prenosi Fena.

Vrućine i u utorak

I u dijelovima Hrvatske na snazi je narandžasti alarm zbog visokih temperatura, koje bi u središnjem dijelu zemlje mogle dosegnuti 36 stupnjeva, a slično se vrijeme očekuje i u utorak.
U Srbiji će u ponedjeljak biti sunčano i vrlo toplo vrijeme sa slabim vjetrom promjenljivog smjera i najvišom dnevnom temperaturom do 37 stupnjeva, priopćio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.
Najviša jutarnja temperatura kretat će se od 16 do 22 stupnja, dok će najveća dnevna biti od 32 do 37 stupnjeva, kako prenosi Tanjug.
Do srijede se očekuje sunčano i vrlo toplo vrijeme, s maksimalnim temperaturama u većini mjesta od 36 do 39 stupnjeva.