Fabrikovane laži srpskih medija

Srpska žuta štampa konstantno smišlja fabrikovane laži o događajima na Kosovu. Takva je i vijest koju je objavio portal "vesti-online.com" da je Oslobodilačka vojka Makedonije htjela ubiti rođaka Edija Rame, prenosi Gazeta Blic.

U članku objavljenom danas na portalu "vesti-online.com" pod naslovom "OVK htela da ubije Raminog rođaka?!", stoji: "Na magistralnom putu Gnjilane-Priština oko ponoći, u noći između ponedjeljka i utorka, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je, navodno, teško povređen Arben Rama, blizak rođak albanskog premijera Edija Rame", prenosi portal "Gazeta Blic".

Pozivajući se na izvore iz obavještajnih službi portal "vesti-online.com" piše da "detalji ovog udesa zasad nisu poznati, ali spekuliše se da su saobraćajku namjestili veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova nezadovoljni stavom Edija Rame vezanim za nedavne događaje u policijskoj stanici Gošince i u Kumanovu!".

Kako pišu Vesti, mjesec dana poslije napada u selu Gošince i u Kumanovu novi detalji izlaze na vidjelo, pa se tako spekuliše da je Agencija za obavještajni rad znala za namjere terorističke grupe koja je napala policijsku stanicu u selu Gošince, a nakon toga se sukobila s policijom u kumanovskom Divljem naselju.

"Ovo se može zaključiti iz saopštenja Agencije koja je tek poslije pet dana reagovala na tvrdnje Hamdija Ndrecaja iznete u kosovskim medijima gdje ističe da je s makedonskim tajnim agentom pregovarao o incidentu u Kumanovu", pišu Vesti-online.