Preovladava zdrav razum

Nakon što je Nerdin Ibrić u Zvorniku ubio policajca, prije nego što je izgubio život, bezbjedonosna situacija u Bosni i Hercegovini je narušena.

Međutim, iako mnogo glasnije u posljednje vrijeme čujemo govor mržnje, postoji i druga, razumnija strana.

Ovo su samo neki od komentara bosanskih Srba na dešavanja od preksinoć.

Dragoje Vlahović

Ubiti nekoga za rad vjere je bolesno. To rade sektaši, a ne vjernici. Nadam se da tako misle i braća Muslimani, jer u suprotnom smo svi mi u velikom problemu. Rat i mržnja nikome dobro nisu donijeli, osim političarima. To najbolje znaju oni koji su ga preživjeli. Bosna je jedna divna zemlja i mislim da tamo svi možete da živite kao nekada, srećno i u slozi. Ne treba dirati stare rane, od prošlosti se ne živi, treba se okrenuti boljoj budućnosti, a ta budućnost zavisi od vas samih.

Duško Cvijanović

Mladi ljudi ne znaju šta će od života, najveći krivac je država.
 
Milenko Stambolić

Ne dozvolimo da nas pojedinci zavade jer će samo pojednci imati korist od toga svi smo mi jedno i kome je do rata neka mu je rat u kući.

Boško Bobić

Pa eto, dočekali smo promjene, novu bolju budućnost! Socijalizam, Bratstvo i Jedinstvo nam nije odgovaralo! Svi smo htjeli rat, revoluciju, da srušimo Jugoslaviju! Dobili smo taj rat, koji nam je doneo kapitalizam i vjerske podjele! Uživajmo sada u tome! Mrzimo se, ubijajmo se, u ime vjera, jer to je dozvoljeno, pa demokracija je vjerskokapitalistička? Nikada više one sloge i ljubavi među narodima Bosne, kao šta je bila, jer vjere i vjerske vođe su posijali sjeme zla, sjeme mržje među nama! Šta se više vjerski dijelimo i mrzimo to oni lakše vladaju! I tako već stoljećima! Dokazano je da u ime vjera i vjerskih ratova do sada u svijetu ima više od osam miliona žrtava, i ko zna koliko još u budućnosti?

novi.ba / glas-bosne.com