Samo da su dobre platiše

Srpkinje su spustile tarifu za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara – kaže izvor koji je dobro upućen u čitavu situaciju. Srpkinje već nekoliko godina unazad iz Beograda, Kruševca, Niša i Vranja odlaze na Kosovo gdje svoje seksualne usluge prodaju Albancima i pripadnicima KFOR-a za 20 dolara! One između njih ne prave nikakvu razliku, jedino što im je bitno je to da budu dobre platiše.

Njih obezbjeđuju pojedini Srbi koji imaju svoje saradnike na Kosovu, i oni ih preuzimaju, obezbjeđuju smještaj i hranu, ali i klijentelu.

– Najviše Srpkinja ima u hotelu “Grand” u Prištini, a one uveče mogu da se vide i na ulicama grada, gdje otvoreno nude svoje seksualne usluge – ispričao je jedan Vranjanac "Večernjim novostima", koji je dobro upućen u trgovinu ljudi na Kosovu.

On je ukazao na to da su Albanci u posljednjih nekoliko godina premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

- U zadnjem periodu je povećan broj mladih Beograđanki, one se smjeste u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svijetu. Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara – ispričao je on.



Ono što je najgore je to što djevojke uopšte ne insistiraju na tome da muškarac sa kojim imaju odnos bude zaštićen, dok Albanke koje se bave ovim poslom i glavna su im konkurencija, ne idu u krevet ukoliko njihova mušterija nema zaštitu.
 
U izvještajima američkog State Departamenta, koji su objavljeni proteklih godina, stoji da je Kosovo izvorišna, odredišna i tranzitna zemlja za žene i djecu koje su izložene trgovini.

– Policija kontinuirano izvještava o tome da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbe sa Kosova, dešava i na sjeveru Kosova – stoji u jednom od izvještaja State Departamenta.



Zanimljivo je i to da je jug Srbije do skora bio oaza trgovine bijelim robljem, i u tom periodu, zarad lake pare, djevojke uzrasta od 14 do 24 godina su nasjedale na priče makroa iz Srbije, Moldavije i Rusije.

Javna tajna je bila da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca u kafanama i kafićima radile konobarice koje su morale i “povremeno” da odrađuju posao u krevetu s gostima, a u jednom od ovakvih objekata je radila i Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta.

Ona je tvrdila da joj nije loše, da zarađuje dosta novca, a zadovoljne su bile i njene gazde. Srbi i Albanci zarađivali su svojevremeno na ovim poslovima do stotinu hiljada dolara mjesečno, dok su se djevojke preprodavale u zavisnosti od izgleda i od 1.000 do 3.000 dolara.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)