Rezultat napora Vlade Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da je rasprava u Skupštini Kosova o vlasničkoj strukturi Kombinata Trepča odložena od danas za srijedu, 21. januar, što je rezultat minimalnih pomaka koje je Vlada Srbije napravila u rješavanju tog problema.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije kazao da su tokom vikenda održani intenzivni razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice o Trepči, a da će se u toku dana o tome razgovarati s predstavnicima vlasti u Prištini i srpske zajednice na Kosovu.

"Pitanje imovine na Kosovu još nije otvoreno i Vlada Srbije zahteva da se ta tema što prije otvori, a ne da nam imovina bude oduzimana preko noći, a da o tome ništa ne znamo, da se pravimo da ništa ne vidimo, pa kad nam sve bude oduzeto, da neko kaže 'Ajde sada da otvorimo pitanje imovine pa se sada borite za dva mala kombinata na severu Kosova'", kazao je premijer Srbije, prenosi "Beta".

Zamoljen da prokomentariše kako će se međunarodna zajednica postaviti u ovom sporu, Vučić je kazao da vjeruje da je međunarodna zajednica neutralna.