Povećane mjere sigurnosti

Izvori portala "Indeksonline" su potvrdili da Obavještajne službe Crne Gore i snage sigurnosti su stavljene na visokom stanju pripravnosti zbog posjete zamjenika premijera Kosova, Hashima Thaçija, jer informacije govore da Hashim Thaçi može biti meta atentata srpskih nacionalističkih krugova.

Ovo je također uticalo na promjenu dnevnog reda i povećanje sigurnosnog osoblja prilikom posjete.

Podsjećamo da srpska udruženja i pro-ruske opozicije protiv NATO-a, uz pomoć Srpske pravoslavne crkve su već najavile proteste protiv posjete ministra vanjskih poslova Kosova, Hashima Thaçija.

Ali čitava situacija je postala ozbiljnija nakon informacija koje su osigurale sigurnosne službe Crne Gore da delegacija Kosova može biti meta napada.

Čak je i predavanje o NATO-u zamjenika premijera Kosova koje je trebalo biti održano je anulirano zbog visokog rizika, saznaje portal "Indeksonline".

Inače, posjeta Hashima Thaçija Crnoj Gori je dobila predsjednički karakter jer će on biti smješten u jednoj od rezidencija koju je nekada koristio bivši jugoslovenski lider, Josip Broz Tito, a sada se tu trenutno smještaju šefovi država koji posjećuju Crnu Goru.

Na dnevnom redu je prdviđen sastanak sa predsjednikom Vujanovićem, premijerom Đukanovićem, zamjenikom premijera Lukšićem i predsjednikom Parlamenta Crne Crne Gore, Krivokapićem.