Tajna Titove

Nađeni izvještaj ide u prilog iznesenoj sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena skriva druga osoba...

"Tito je imao jednu malu akt-torbicu, čini mi se od zmijske kože. Torbicu je uvijek nosio sa sobom. Sadržaj torbice, pored ključa, bio je osiguran i malim lokotom.

U dva navrata – prilikom ulaska u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po torbici. U oba slučaja leđima je bio okrenut vratima, a torbica mu je bila u krilu. Kada bih ja ušao u prostoriju, torbicu je brzo zatvarao i djelovao kao čovjek koji je zatečen u nedozvoljenoj radnji. Po tome sam znao da se u torbici nalaze neke za njega značajne stvari.

Nakon Titove smrti, kod članova komisije za sređivanje Titove ostavštine, zanimao sam se za to što su pronašli u toj torbici. Jedan od članova komisije, Zvonko Kostić, rekao mi je da su u pronašli, pored nešto zlatnoga nakita, smrtni list Davorjanke – Zdenke Paunović, od 1. svibnja 1945. godine, izvod iz matične knjige vjenčanih s Jovankom Budisavljević, 1952. godine, sliku Pelagije Belousove i kopiju izvještaja austrougarskoga Ministarstva rata, od jeseni 1915. godine u kojoj se nalazi spisak poginulih austrijskih oficira, podoficira i vojnika u vrijeme bitke u Galiciji. U spisku se nalazi ime kaplara Josipa Franje Broza.

Nađeni izvještaj ide u prilog iznesenoj sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena skriva druga osoba".

Autor: dr. Aleksandar Matunović, Titov lični liječnik od 1975. do 1979.

(dnevno.hr)