Da li je srbijanski premijer promijenio stav

Vučiću je pitanje postavljeno nakon što je posjetio Sabornu crkvu, a prije toga Baščaršiju, Gazi Husrev-begovu džamiju te Katedralu Srca Isusova

Dajte molim vas, kazao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić na pitanje novinara agencije Patria da li još uvijek smatra da za svakog Srbina treba pobiti stotinu muslimana ili se to promijenilo, javlja NAP.

Podsjećamo, Vučić je 20. jula 1995. godine kazao „za svakog ubijenog Srbina mi ćemo ubiti 100 muslimana“. Naime, Vučić se nikada nije izvinio za tu izjavu niti ju je pokušao objasniti.

Vučiću je pitanje postavljeno nakon što je posjetio Sabornu crkvu, a prije toga Baščaršiju, Gazi Husrev-begovu džamiju te Katedralu Srca Isusova.

Kako je ranije u izjavi za Patriu kazao Emir Suljagić, koordinator Inicijative „Prvi mart“, šokiran je činjenicom da je neko poslao poziv za zvaničnu posjetu čovjeka koji je samo nekoliko dana poslije genocida u Srebrenici kazao ovakvu jednu rečenicu i koju nikada nije pokušao objasniti ili se izviniti. On je to objasnio činjenicom da je Vučić ipak izašao "ispod šinjela Vojislava Šešelja".