Crnogorska posla

Kafić "Abraco", u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, reklo bi se da je jedini od svih koji ima u meniju i stavke "neću ništa" i "časa česmovače", koje koštaju po pola eura.

Nesvakidašnja poslovna politika posljedica je gužvi koju gimnazijalci svakodnevno prave u kafiću, koji se nalazi uz samo školsko dvorište, prenosi portal "Vijesti.me".

Konobari Radomir i Boris tvrde da se đaci kod njih osjećaju kao kod svoje kuće i da nerijetko donesu hranu i piće, pa čak i odremaju u foteljama.

"Dođe njih desetak, troje naruči kafu, a ostali uvijek kažu 'neću ništa'",  izjavio je konobar Boris, čija je ideja bila da se naplaćuje i "neću ništa".

Ubrzo nakon što su, pod šifrom 119, u registar kasu ubacili "neću ništa", želeći da ostanu u zakonskim okvirima i da državi plate porez, u lokalu su se odlučili da i "čašu česmovače" naplaćuju 50 centi. Od tada gimnazijalci rijetko kada naručuju "neću ništa" i "čašu vode".

Gimnazijalci tvrde da im se dopada nova ponuda i da im ljubazni konobari čak ispunjavaju muzičke želje, dok piju kafu na velikom odmoru.

Konobari tvrde da je priča o specijalnoj ponudi kafića prešla granice Crne Gore, nakon čega su imali i nove goste.

"Prije mjesec, dva, jedan dubrovački list je napisao članak o nama, pa je već sutradan naš lokal posjetila grupa od desetak ljudi koji su naručili ‘neću ništa’ ili ‘čašu vode’", kazao je Radomir.

Tvrdi da su račun platili bez pogovora i da su ih posjećivali i narednih dana.