Sporazum do kraja godine

”Prije razmjene ambasadora postoji nekoliko političkih uslova koje treba ispuniti, kao što je položaj crnogorske manjine na Kosovu. Ali ipak mislim da određena pitanja ne komplikuju odnose dviju zemalja”, rekao je Igor Lukšić za ”Kohu Ditore”

Odnosi Kosova i Crne Gore će se podići na nivo ambasadora kada budu ispunjeni neki politički uslovi, kao što je položaj crnogorske manjine na Kosovu, rekao je zamjenik premijera i ministar za inostrane poslove Crne Gore Igor Lukšić.
U intervjuu za ”Kohu Ditore”, Lukšić koji je i ministar za evropske integracije izjavio da treba obezbjediti da ustavnim izmjenama ili amandmanima bude tretirano i pitanje crnogorske manjine.
O demarkaciji granice, Lukšić, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Kosovu je rekao da vjeruje da će dvije vlade završiti sporazum koji bi trebalo da bude potpisan najdalje do kraja ove godine.
O dijalogu Kosovo - Srbija, bivši premijer Crne Gore (2010-2012) je ocijenio da je, ne samo što je to bio pozitivni signal, već se pokazao i kao uspjeh za čitav region.