Vi nama 100 hiljada, a mi vama...

Ne 100 hiljada, nego jedno udruženje iz preševske doline je odlučilo da za Kosovo i Albaniju izdvoji 200 hiljada eura. Udrženje "Medvegja" sa sjedištem u Švicarskoj je odlučilo da uzvrati čast Hashimu Thaçiju i Ediju Rami. Tako je jedan dio ovih sredstava predviđen za sanaciju ograde na autoputu, a drugi dio je namijenjen za intelektualce sa Kosova kako bi naučili gdje se nalazi Preševska dolina.

Humanitarno udruženje "Medvegja" sa sjedištem u Švicarskoj razmatra mogućnost da uzvrati čast Kosovu i Albaniji.

Ono pravi planove da pomogne albanskoj i kosovskoj državi s više od 200 hiljada eura. Čak je i odlučilo za šta će sredstva biti namjenjena.

Albanija planira da uruči 100 hilajda eura za sanaciju i postavljanje ograda na autoputu, kako bande i magarci ne bi mogli ulaziti na autoput.

S druge strane državi Kosovo članovi udruženja će izdvojiti 86.800 eura za štampanje posvećeno učenicima i studentima kao i intelektualnoj oligarhiji kako bi, prema njihovim riječima, napokon mogli da nauče gdje se i geografski nalaze Medveđa, Preševo i Bujanovac.

U međuvremenu, 13.200 eura će biti namjenjeno projektu "Vratite se" (Kthehuni) kao i adekvatnom tretmanu izbjeglica iz doline koji su našli utočište na Kosovu, a koje treba tretirati kao ljude iz Doline (Luginare) a ne legionare.

"Konačnu odluku o raspodjeli sredstava će uskoro donijeti Predsjedništvo udruženja na redovnoj sjednici koja se očekuje da bude održana ovih dana", rekao je predsjednik udruženja "Medvegja", Zenel Neziri.