"Van pameti je što nisu konstituisali opštine"

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da je "van pameti" da Srbi na Kosovu, kako je rekao, nisu sposobni da formiraju lokalne samouprave i pozvao ih da "iskoriste svaku priliku koja im se pruža".

Tokom konferencije za novinare u Vladi Srbije nakon sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, bilo je riječi o konstituisanju srpskih opština na Kosovu, koje je zakazano za danas, a Kacin je tim povodom izjavio da je "van pameti" da Srbi na Kosovu, kako je rekao, nisu sposobni da formiraju lokalne samouprave i pozvao ih da "iskoriste svaku priliku koja im se pruža".

"Mislim da je došlo vrijeme da se i oni opamete. To nije arogancija sa moje strane, ja jednostavno želim da oni shvate da treba raditi u interesu i Srbije i sebe", rekao je Kacin novinarima u Vladi Srbije.

Dačić je kazao da se, radi prevazilaženja problema sa konstituisanjem opština na Kosovu, gdje su Srbi većina, danas sastaju radne grupe u Briselu i dodao da se toj temi daje veći značaj nego što zaslužuje.